Vuohenputki tiedetään syötäväksi ja terveelliseksi - mutta miten sitä käyttäisi? |
Vapun tienoolla tulee laitettua simaa satsi, ja pian
toinenkin. Simaa on helppo tehdä, se on hyvää ja virkistävää. Mutta miksi
simanteon pitää keskittyä vain vappuun? Siitähän saisi hyvää ja virkistävää
janojuomaa vaikka koko kesäksi, eikä tarvitse raahata kalliita ja lisäaineilla
täytettyjä virvoitusjuomia marketista. Mieluummin sitä antaa lapsillekin itse
tekemää juomaa, jonka sisällön tietää tarkasti. Samalla lapset oppivat että
juomien itse tekeminen on tavallista ja luonnollista puuhaa.
Makuun tietysti kyllästyy, mutta simasta voisi kehittää
loputtomasti variaatioita. Yhden hyvän tarjosi minulle Päivi Lehtosen juuri
julkaisema Kotipuutarhan keittokirja: vuohenputki-nokkossima! Vuohenputkeahan
ovat aika monet puutarhat pullollaan. Se kuuluu hankalimpiin rikkaruohoihimme.
Nykyään useimmat tietävät että vuohenputki on syötävä, ja melko terveellinenkin
- mutta miten sitä käyttäisi? Perussimaan lisätään alkuvaiheessa nesteeseen
lillumaan reilu satsi vuohenputken ja nokkosen nuoria lehtiä. Tarkan reseptin
löytää kirjasta. Ensimmäisessä omassa satsissani tuntuu että yrttien maku jää
turhankin miedoksi, joten täytyy varmaan lisätä vuohenputken määrää seuraavaan.
Hyvää juomaa rikkaruohoista - kippis! |
No comments:
Post a Comment