Tuesday 26 March 2013

Juurrutus



Mielessä on pitkään pyörinyt toive pitää blogia vanhan talon remontoinnista. Siitä ei kuitenkaan koskaan oikein tullut mitään koska ei siinä remontoinnin ohessa kauheasti blogia ehtinyt pitää. Suoraan sanottuna nostan hattua kaikille jotka ehtivät sitä tehdä – ainakin jos heillä on vielä lapsia!
Tässä on kyse jonkinlaisten pysyväisyyden elämänarvojen hakemisesta. Siitä, että pyritään näkemään ja hakemaan kestävämpiä asioita kuin mitä alati muuttuva kulutusmuoti meille tarjoaa, ja siitä että haetaan juurista kestävyyttä. Meidän isovanhempiemme sukupolvi ja heidän edeltäjänsä elivät tavalla joka kunnoitti historiaa ja jatkuvuutta ja rakensi sille aivan eri tavalla kuin nykyään. Heidän elämänsä ympäristövaikutukset olivat nykypäivän ihmisiin verrattuna lähes olemattomat. Meidän perheemme pyrkii uudelleen löytämään sitä yhteyttä, ja rakentamaan jälleen kestävien juurien päälle uutta elämää.

Blogimme käsittelee elämäntapaa kokonaisuutena, siihen kuuluu mm. puutarhanhoitoa, vanhassa talossa asumista ja siitä huolehtimista, puulämmitystä, perinteistä ruoanlaittoa, ekologiset arvot yhdistettynä elämänlaatuun ja perinteisiin. Emme väitä olevamme asiantuntijoita, vaan kokeilijoita, ja jaamme kokeilumme. 


No comments:

Post a Comment